tokyo,japan

Η άνοιξη είναι ιδανική περίοδος για να απολαύσετε ένα ταξίδι στο Tokyo, συνδυάζοντάς το με μια εκδρομή για να δείτε τις ανθισμένες κερασιές. Εναλλακτικά, ταξιδέψτε φθινόπωρο, μιας και τα καλοκαίρια είναι συχνά ιδιαίτερα υγρά και ζεστά.Το Τόκιο έχει περίπου 13 εκατομμύρια κατοίκους ενώ στην μητροπολιτική περιοχή ζουν περίπου 36 εκατομμύρια άνθρωποι, κάνοντας την έτσι την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του κόσμου. Το Τόκιο τον 20ο αιώνα ονομαζόταν Έντο (Edo) που σημαίνει <<εκβολές>> .Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Economist Intelligence Unit για το 2009 ,είναι η ακριβότερη πόλη στον κόσμο.


Το Τόκιο είναι η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.Είναι μια πόλη μεγάλων αντιθέσεων
και πλούσιας παράδοσης , μια πόλη που ζει ταυτόχρονα στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Μια πόλη μοντέρνα που ισορροπεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και την φαντασία, στο χάος και την αρμονία.Μια πληθωρική πόλη με άπειρους ουρανοξύστες αλλά και υψηλής αρχιτεκτονικής κήπους.Είναι η ποιο σύγχρονη χώρα στον πλανήτη,αλλά και η μόνη που έχει "παντρέψει" την εξέλιξη με την παράδοση σε απίστευτο βαθμό.

things to do.....

tokyo tower

Βρίσκεται 333 μέτρα ψηλά στο κέντρο του Τόκιο. Το Tokyo Tower είναι ο ψηλότερος, αυτοσυντηρούμενος πύργος χάλυβα και 13 μέτρα ψηλότερος από το μοντέλο του, τον Πύργο του Άιφελ. Ένα σύμβολο της μεταπολεμικής αναγέννησης της Ιαπωνίας ως σημαντικής οικονομικής δύναμης, το Tokyo Tower ήταν η ψηλότερη δομή της χώρας από την ολοκλήρωσή της το 1958 έως το 2012, όταν ξεπεράστηκε από το Tokyo Skytree. Εκτός από το γεγονός ότι είναι ένα δημοφιλές τουριστικό σημείο, το Tokyo Tower λειτουργεί ως κεραία εκπομπής.

UENO PARK

Το Ueno Park είναι δημόσιο πάρκο στην περιοχή Ueno του Τόκιο. Το πάρκο είναι διάσημο για τα πολλά μουσεία και γκαλερί τέχνης, καθώς και σαν μια πολύ δημοφιλής τοποθεσία για τα άνθη κερασιάς. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ αισιόδοξη και ζωντανή με πολλούς καλλιτέχνες, φεστιβάλ και ανθρώπους που απολαμβάνουν τη φύση. Είναι επίσης το σπίτι του πρώτου ζωολογικού κήπου της Ιαπωνίας, του ζωολογικού κήπου Ueno. Τον τελευταίο καιρό το πάρκο και τα αξιοθέατά του έχουν συγκεντρώσει πάνω από δέκα εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, καθιστώντας το δημοφιλέστερο πάρκο της Ιαπωνίας.

TOKYO DISNEY SEA

Το Tokyo DisneySea είναι ένα θεματικό πάρκο φαντασίας στο Tokyo Disney Resort που είναι μοναδικό στην Ιαπωνία. Εμπνευσμένο από τους μύθους και τους θρύλους της θάλασσας, το Tokyo DisneySea αποτελείται από επτά θεματικούς λιμένες: Mediterranean Harbor, Mysterious Island, Mermaid Lagoon, Arabian Coast, Lost River Delta, Port Discovery και American Waterfront. Ενώ είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, το Tokyo DisneySea έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προσελκύει ένα πιο αναπτυγμένο κοινό. Το πάρκο ασχολείται με το έντονο ενδιαφέρον των ιαπωνικών επισκεπτών για καλό φαγητό, παρέχοντας μια ευρεία επιλογή από επιτραπέζια εστιατόρια και από αλκοολούχα ποτά που δεν είναι διαθέσιμα στο γειτονικό πάρκο.

Senso-Ji Temple

Το Sensoji (επίσης γνωστό ως Ναός Asakusa Kannon) είναι ένας βουδιστικός ναός που βρίσκεται στην Asakusa. Είναι ένας από τους πιο πολύχρωμους και δημοφιλείς ναούς του Τόκιο. Όταν πλησιάζουν στον ναό, οι επισκέπτες αρχίζουν από την Καμιναρίμονα, την εξωτερική πύλη του Ναού Sensoji και το σύμβολο της Ασακούσας και ολόκληρης της πόλης του Τόκιο.

Edo-Tokyo Museum  

Το Edo-Tokyo Museum είναι το αρχαιότερο μουσείο της Ιαπωνίας αφιερωμένο στην ιστορία της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας, το Τόκιο. Το μουσείο Edo-Tokyo  βρίσκεται ακριβώς ανατολικά του Ryogoku Kokugikan στην περιοχή Ryogoku του Τόκιο, κοντά στον ποταμό Sumida και είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του.Απαιτεί τουλάχιστον δύο ώρες για να το δείτε σωστά. Το Edo-Tokyo Museum είναι ένας ιστορικός και πολιτιστικός πόρος με φανταστικές παρουσιάσεις, διαδραστικότητα και φιλικότητα προς το επισκέπτη. Σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής στο παλιό Τόκιο εμφανίζεται στο μουσείο με έναν συναρπαστικό και αξέχαστο τρόπο.


Tokyo Imperial Palace

Το σημερινό Imperial Palace βρίσκεται στην πρώην τοποθεσία του Κάστρου Edo, μια μεγάλη περιοχή πάρκου που περιβάλλεται από τάφρους και τεράστιους πέτρινους τοίχους στο κέντρο του Τόκιο, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το σταθμό του Τόκιο. Είναι η έδρα της αυτοκρατορικής οικογένειας της Ιαπωνίας. Οι εσωτερικοί χώροι του ανακτόρου δεν είναι γενικά ανοιχτοί στο κοινό. Μόνο στις 2 Ιανουαρίου (γιορτή του νέου έτους) και στις 23 Δεκεμβρίου (γενέθλια του αυτοκράτορα), οι επισκέπτες μπορούν να μπουν στο εσωτερικό του παλατιού και να δουν τα μέλη της Αυτοκρατορικής οικογένειας, που κάνουν διάφορες εμφανίσεις στο μπαλκόνι.